Lyngby Delebil

Ofte Stillede Spørgsmål

Generelt

Er delebil noget for mig?

Det kommer an på, hvad dine behov er. Generelt kan vi sige, at hvis du skal bruge bilen hver eneste dag, er det selvfølgelig billigere i egen bil. Hvis du skal bruge bilen mindre end ca 10 gange om året er taxa eller udlejningsbil det billigste. Men vi vil vove den påstand, at alt der imellem er billigst i delebil.

Hvad koster det så?

Afhænger selvfølgelig af hvorlænge du har bilen og hvormange kilometer du kører. Nogle eksempler:

  • Tur til genbrugsstationen med et læs gamle møbler: 1 time og 10 km i en Ford Transit varevogn 37 kr.
  • Familiebesøg på en hverdagsaften: 5 timer (18-23) og 50 km en Renault Clio eller lignende: 120 kroner.
  • Weekendtur til Jylland: 2 døgn og 500 km i en Renault Clio eller lignende: 1000 kr (plus færgebillet eller broafgift).

Når du sammenligner, så husk at det koster over 15.000 kr om året at have egen bil, uanset om du kører i den eller ej. Hos Lyngby Delebil er de faste omkostninger begrænset til indmeldelsesgebyr, kontingent og forsikringsbidrag. Resten er efter forbrug. Se også vores prisliste og prisberegner.

Om reservationer

Hvor optaget er bilerne? - kan jeg være sikker på at kunne få en bil?

Generelt siger erfaringen, at mere end halvdelen af reservationerne kommer i den sidste uge før. Så hvis du bestiller et par uger i forvejen er det normalt ikke noget problem. Vores budgetmål er at bilerne skal køre ca. 25% af tiden, hvilket jo efterlader ca. 75% ledig tid for hver bil. Efterhånden, som vi har fået flere biler, er muligheden for at kunne få en bil med kort varsel blevet bedre og bedre: Vi kan nu tilbyde bil med kort varsel ca 99% af tiden.

Må jeg køre på ferietur?

Ja, gerne. Vi har ikke nogen maksimal varighed på reservationerne. I forhold til ferieture er der dog en begrænsning: Du må ikke køre ind i et "tidligere Østeuropæisk land", uden forinden at have aftalt det med klubben.

Kan jeg få en fast ugentlig tid ?

Også på dette punkt gælder "først til mølle". Hvis du reserverer i god tid er det intet problem, at få samme bil til samme tid, hver uge.

Kan jeg få rabat, hvis ... ?

Nej. Vi arbejder efter princippet om at alle betaler samme pris for samme kørsel. Vores eneste rabatform består i at timerne udover den 12. koster ca. halv pris. Der er altså hverken mulighed for nat-rabat, mængde-rabat, hverdags-rabat, eller nogen anden form for særlige tilbud. Se også vores prisliste og prisberegner.

Om medlemsskab

Hvad kræves for at jeg kan blive medlem?

* Du skal have gyldigt kørekort (kategori B) - og det skal være mindst 1 år gammelt.
* Du skal være fyldt 23 år
* Du skal have internetadgang og email
* Du skal indbetale indmeldelsesgebyr og depositum, i alt 5.000 kr.
-> Bestyrelsen har ret til at nægte medlemsskab.

Hvordan bliver jeg medlem?

* Klik på indmeldelse.
* Udfyld felterne og tryk 'Godkend'.
-> Du er nu registreret i systemet.
* Herefter sender vi dig en email med opkrævning på indmeldelsesgebyr og depositum, ialt 5.000 kr.
-> Når kassereren har modtaget din indbetaling, bliver der åbnet for at du kan reservere biler.
* Du skal nu komme forbi hos bestyrelsesmedlem, for at forevise gyldigt kørekort og hente nøgle.
* Kontingent opkræves fra og med den måned, hvor dit medlemsskab faktisk er trådt i kraft.

Hvad er et tillægsmedlemsskab?

Et tillægsmedlemsskab udvider et almindeligt medlemsskab, således at en anden person i samme husstand (samme folkeregisteradresse) selv må køre bilerne.

Jeg har set noget med en venteliste, ?

Vi optager normalt medlemmer direkte, som de har meldt sig. Vi har dog muligheden for at henvise ansøgere til en venteliste, jfr. vedtægter og medlemsvilkår. Det kan blive aktuelt, hvis der kommer flere henvendelser om medlemsskab, end vi kan håndtere.

Må jeg være med, selvom jeg bor i (fx) Bagsværd?

Ja. Du kan blive medlem, uanset om du bor i Lyngby eller andre steder. Men vær opmærksom på, at vi ikke har nogen intention om at have standpladser udenfor Lyngby og omegn. Vidste du forresten, at der også er delebilsklubber i Farum, København, Albertslund og mange andre steder ? - Se linksiden.

Om bilerne

Hvor holder bilerne henne?

Bilerne holder mange steder i Lyngby og omegn. Vi har ”store” standpladser med flere biler ved Lyngby station, Sorgenfri station og Virum station. En liste over biler og standpladser findes under Priser

Er der anhængertræk ?

Ja, vi har anhængertræk på nogle af bilerne.

Hvad så hvis bilen kører i stykker ?

Vi har fuld vejhjælp og erstatningsbil under alle forhold.

Hvordan med forsikring ?

Vi har selvfølgelig forsikring på bilerne, både ansvar og kasko. For medlemmer har vi en selvrisiko på indtil 2500 kr. Hvis du groft tilsidesætter færdselsreglerne eller overlader bilen til et ikke-medlem, medfører dette eksklusion af klubben og ubegrænset selvrisiko.

Er Lyngby Delebil interesseret i at overtage min gamle bil mod at jeg bliver medlem ?

Nej tak. Vi kører udelukkende i nye biler, typisk 1-4 år gamle, med under 100.000 km på tælleren. Sælg din bil til ophuggeren og brug pengene til indmeldelsen.

Andet ... ?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info(at)lyngbydelebil.dk, både med spørgsmål og kommentarer.